Test av Babolat Viper-serien

Viper-serien kommer i modellerna Air, Counter och Technical som vi kommer att gå igenom. Nu ska vi titta närmare på de tekniska specifikationerna.

Idag ska vi ta en närmare titt på Babolat Viper-serien

Från att titta på de tekniska specifikationerna är dessa racketar de mest avancerade och med detta riktar de sig också till en mer erfaren publik som känner sig bekväma med att få de rejäla slagen både i hastighet och precision. Viper-serien kommer i modellerna Air, Counter och Technical som vi kommer att gå igenom. Nu ska vi titta närmare på de tekniska specifikationerna för våra Viper-racketar.

Air-Modellen

Om vi ​​börjar med Air-modellen som då är den lättaste modellen i serien den väger ca 355 gram.
Den har en dropp-/hybridform och kommer med en neutral balans. Detta padelracket är utrustat med något som Babolat kallar EVA-X. Det är kärnan i racket-serien som är byggd med 3 olika EVA-lager där det inre lagret är mjukare och ger ökad felmarginal och komfort.

De yttre lagren, som då är styvare, ger extra fart med lite hårdare stötar. Utöver detta är racketen utrustad med en slagyta av 100% kol bestående av 16k kol. Det betyder att du har 16 tusen kolfibertrådar per kvadratcentimeter. Detta gör racketen till den styvare racketen i serien och detta borde ge lite mer lättillgänglig fart. Denna modell är även utrustad med något som kallas 3D spin +.

Det är en räfflad yta i kombination med en sandpappersliknande yta som sedan hjälper till att ge ytterligare grepp och spinn i bollen. Precis som den tidigare racketen i serien är även denna racket utrustad med Vibrasorb, vilket är ett vibrationsdämpande system som hjälper till att minska vibrationer i armen och därmed minskar slitaget på din arm.

Test av Babolat Viper Air

Counter-Modellen

Nästa racket är Counter-modellen. Denna racket har en rund form och en topptung balans, vilket är ganska ovanligt. Denna racket väger ca 365 gram. Precis som den tidigare Air racketen är även denna modell utrustad med EVA-X-lager vilket är de 3 olika lagren som ska hjälpa till att få en lite mjukare och skönare känsla men också hjälpa till att få lite extra fart med lite hårdare slag.
Träffytan i denna racket består av 3 tusen kolfibertrådar per kvadratcentimeter dvs 3k kol, vilket gör racket lite mindre styvt än den tidigare Air-modellen.

Precis som i den tidigare modellen är även detta rack utrustad med 3D spin + och vibrationsdämpningssystemet Vibrasorb.

Test av Babolat Viper Counter

Technical-Modellen

Det sista racket i serien är det technical-racket. Denna racket har en diamantform och en topptung balans vilket gör racketen ännu mer offensiv än de tidigare. Denna modell väger också in på cirka 365 gram. Liksom de andra består den av EVA-X-lagren, 3D spin + yta och Vibrasorb-systemet. Skillnaden mellan denna racket och de andra är att den har 12k kol 12 tusen kolfibertrådar per kvadratcentimeter och gör den till en mellanracket om man ser till anslagsytans styvhet.

Test av Babolat Viper Air

Sammanfattning  Air-modellen

Det speciella med denna racket är dess lätta vikt och styva yta. Detta gör att racketen slits lite mindre på armen, så bra för dig som gillar att spela mycket padel. Samtidigt hjälper racketen till att sätta bra fart i bollen om man har en ganska bra grundfart i sitt spel. På banan, oavsett om du är långt efter nära glaset och behöver rädda en boll eller behöver använda snabba reflexer framför nätet är detta ett riktigt bra val.

Sammanfattning Counter-modellen

Detta är en racket som är lite mer defensivt orienterad tack vare den runda formen. Denna racket har också en något större sweetspot än de andra två, vilket gör den lite mer förlåtande. Det som är spännande med detta racket är också att även om man har en rund form du har också en topptung balans, vilket gör att detta racket också är ett hyfsat hot i det offensiva spelet.

Så denna racket är byggd för att kunna försvara sig mot motståndarens tyngre slag men samtidigt också kunna motverka dig själv tack vare den topptunga balansen.

Alltså ett riktigt bra val för försvarsspelaren men som också vill ha ett racket för de lite mer offensiva inslagen.

Sammanfattning Technical-Modellen

Sist men inte minst har vi det lite mer offensivt fokuserade valet om man ser till de tekniska delarna men också känslan i det. Detta är definitivt den mer offensivt orienterade racket och du känner det verkligen, speciellt i de tunga överheadslagen eller smashen. Den något högre placerade sweetspoten och den topptunga balansen kommer verkligen till sin rätt när du vill vinna bollar i overheadspelet.

Vad jag kan känna med den här racketen, speciellt i försvarsspelet där man måste reagera snabbt är att det är lite tuffare att slå ett fast slag. Så jag rekommenderade verkligen denna racket till den lite mer avancerade spelaren som också vill ha en lite mer offensivt inriktad racket.

Beskrivning av Teknologier

Babolats X-EVA Technology. Tre olika lager av EVA ger tillsammans en perfekt effekt. De två styva yttre lagren ger extra fart vid hårda slag medan ett mjukare inre lager ger ökad felmarginal och komfort på lösare slag.

100% karbon-träffyta bestående av 16K Carbon, perfekt anpassad för rackets form för att leverera explosivitet och en överraskande kontrollerad touch.

Den räfflade ytan kombinerat med en sandpapper-yta, 3D Spin+, ger maximalt grepp och spinn på bollen så att spelaren kan sätta ytterligare press på motståndaren.

Med Vibrasorb System får varje slag en utökad komfort. Detta vibrationsdämpande system är integrerat i racket hals ovanför handtaget och reducerar vibrationerna som uppstår i varje slag. Resultatet är en utökad komfort och en minskad risk för skador såsom tennisarmbåge.

HPS-Technology. Hole Pattern-System ger mer fart och kontroll tack vare att de borrade hålen i racket är anpassade efter rackets form och sweetspot. Detta ger mer effekt i slagen för mer fart och mer grepp på bollen för utökad spinn.