Vad är padeltennis?

Upptäck verkligen vad padeltennis är och olika sektioner för att lära dig alla dess hemligheter. Padel som en sport uppstod sedan 1990 och sedan dess födelse hade den stor acceptans av ett stort antal utövare, vilket har gjort det allmänt praktiserat och snabbt utvecklat.

Vad är padeltennis ?

Upptäck verkligen vad padeltennis är och olika sektioner för att lära dig alla dess hemligheter.

Padel som en sport uppstod sedan 1990 och sedan dess födelse hade den stor acceptans av ett stort antal utövare, vilket har gjort det allmänt praktiserat och snabbt utvecklat.

Padeltennis beskrivs som en racket sport där den officiellt alltid spelas parvis (även om vi kan hitta enskilda paddelbanor ) där ett lag samarbetar med varandra för att möta ett annat par.

Så det är en samarbetssport - opposition med utrymmen delade av ett nätverk.

Professional Paddle Circuit

Fram till 2012 var den professionella padeltennisbanan Padel Pro Tour, men 2013 började föreningen för professionella paddlespelare att organisera World Padel Tour , där Estrella Damm idag är den största sponsorn och ansvarig.

De viktigaste delarna av paddeln är:

Paddelboll

  • Den boll , som är gjord på ett sådant sätt att det blir en gummi sfär, som kännetecknas av att den har en gul färg (även om vi kan hitta varianter). Den vanligaste frågan är huruvida en paddelboll skiljer sig ifrån en vanlig tennisboll? "LÄNK"

Paddel racket

  • Den paddel racket, har detta en rund form med ett handtag för ett bra grepp och bra hållfasthet när du slå bollen. Den har även ett obegränsat antal hål, som är fördelade i det centrala området; Paddelns yta som används i padeltennis kan vara slät, grov eller platt, och allt beror på spelarens smak. "LÄNK"
  • Paddel racket som används i padeltennis är det armband som finns på handleden, som används för att förhindra olyckor.

REGLERNA FÖR FÄLT och SCORING

  • Den spelplan , som en komponent i paddel tennis, har en rektangulär form och är 20 meter lång och 10 bred och delas i mitten av fältet. Fältet kommer att vara helt stängt, med medel på 4 meter, varav de första 3 måste tillåta returen, eftersom de är gjorda av vägg och den sista meter av nät, där bollen inte kommer att studsa, även sidorna kommer att göras av förskjutna områden.
  • Beträffande poängen som ges till padeltennisspelare och som spelet kan vinnas med, hanteras ett format som liknar tennisens format, så poängen blir 15-30-40 och med ett till kommer ett spel att vinnas, tills du lägger till 6 och gör en uppsättning, så länge det finns 2 fördelar över rivalen eller om tie break spelas 6-6.
  • Officiella matcher är alltid de bästa av 3 uppsättningar (även om det i världspadelturen fanns en tid då finalen spelades till de bästa av 5 uppsättningar)